Η Microsoft τερματίζει την λειτουργία του Internet Explorer

Η Microsoft τερματίζει την λειτουργία του Internet Explorer

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για τον Internet Explorer 11 σε εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για τον Internet Explorer από τις 17 Αυγούστου 2021 και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 17 Αυγούστου 2021, το πρόγραμμα περιήγησης θα σταματήσει να λειτουργεί σε προϊόντα της Microsoft, όπως το Office 365, το Outlook και άλλα.

Περαιτέρω πριν από αυτό, ο Internet Explorer θα σταματήσει να λειτουργεί σε ομάδες από τις 30 Νοεμβρίου 2020. Ωστόσο, οι συσκευές που λειτουργούν στα Windows 10 θα λειτουργήσουν εξακολουθούν να έχουν τον Internet Explorer καθώς η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα για τον πλήρη τερματισμό του.

 
Σε μια επίσημη ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η Microsoft ανέφερε, «For degraded experiences, new Microsoft 365 features will not be available or certain features may cease to work when accessing the app or service via IE 11»

Περαιτέρω η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και πρόσθεσε ότι όλες οι εφαρμογές του Internet Explorer θα λειτουργούν επίσης στο νέο Edge πρόγραμμα περιήγησης.

Εκτός από την ανακοίνωση του τερματισμού του Internet Explorer, η Microsoft επίσης ανακοίνωσε ότι τερματίζει και την υποστήριξη για το Microsoft Edge.

Μετά την 9 Μαρτίου 2021, η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Microsoft Edge Legacy δεν θα λάβει νέες ενημερώσεις ασφαλείας και ως εκ τούτου συμβουλεύει τους χρήστες να στραφούν στο νέο Microsoft Edge πρόγραμμα περιήγησης.

Σχετικά: Τι σημαίνει η λήξη υποστήριξης για τα Windows 7 από την Microsoft