Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στους ΟΤΑ μέσω του «Εξοικονομώ ΙΙ»

Δεκατέσσερις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και υποδομές των ΟΤΑ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ ΙΙ», ξεκινούν άμεσα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ενώ παράλληλα προώθησε την ένταξη του δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων».

Ειδικότερα, ο υπουργός υπέγραψε σειρά αποφάσεων για την ένταξη 14 έργων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με συνολική δημόσια δαπάνη 6.345.528 εκατ. ευρώ.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ιωαννιτών, Καλλιθέας, Καλαμπάκας, Αριστοτέλη, Παύλου Μελά, Σερρών, Σιντικής, Πεντέλης, Σύρου Ερμούπολης, Εμμανουήλ, Δεσκάτης Νεάπολης Συκέων, Θηβαίων και Ωραιοκάστρου. Σημειώνεται ότι τα έργα αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση γυμνασίου, νηπιαγωγείου, γυμναστηρίου, πολιτιστικού κέντρου και άλλων δημοτικών κτιρίων.

Επίσης, ο υπουργός προώθησε την ένταξη του δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων». Με προϋπολογισμό περίπου 5.500.000 ευρώ, θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών- ποδηλάτων», σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στις πολεοδομικές ενότητες του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Το έργο αυτό, μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί δίκτυο διαδρομής πεζών και ποδηλάτων μήκους πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, θα συμβάλει στη συνεκτικότητα των πολεοδομικών ενοτήτων του Αμαρουσίου και θα δημιουργήσει ελκυστικές περιοχές για χρήση από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν πάνω από 100 εργαζόμενοι για έναν χρόνο.

Πηγή: aftodioikisi.gr